Çay Saati İkramları
Elmalı Kurabiye
250gr. Yumuşak margarin
1 Yemek kaşığı yoğurt
1 Kahve fincanı pudra şekeri
1 Limon kabuğu rendesi
1 Kabartma tozu, 1vanilya
Aldığı kadar un
İçi için:
3 Büyük boy elma
1 Çay bardağı şeker
1 Tatlı kaşığı tarçın
Ayrıca:
1 Vanilya ve pudra şekeri
Yapılışı: Elmaları soyup içlerini temizleyin ve rendeleyin. 1 Çay bardağı şekerle birlikte elmalar saldıkları suyu çekene dek pişirin. Tarçını ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Elmalı harcı soğumaya bırakın. Hamurunu hazırlamak için pudra şekerini, yoğurdu, margarini, limon kabuğu rendesini karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye kesin. Hamurun birini merdaneyle açıp 8 parçaya kesin. Üzerlerine elmalı içten koyup rulo sarın. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Elmalı kurabiyeleri fırında beyaz renkte pişirin. Kurabiyeleri sıcakken, içine vanilya karıştırılmış pudra şekerine bulayın.
Ispanaklı Rulo Börek
2 Yufka
250gr. Ispanak
1 Soğan
2 Diş sarımsak
1 Su bardağı kaşar rendesi
1 Tatlı kaşığı şeker
Sıvı yağ, tuz, karabiber
1 Yumurta sarısı
Yapılışı: Piyazlık kesilmiş soğanları sıvı yağ ile birlikte kavurun. Piyazlık kesilmiş sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Doğranmış ıspanakları (çiğden) ilave edip sulandırmadan kavurun. Tuzu, karabiberi, şekeri koyup 1-2 dakika daha kavurun ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.1 Yufkayı serip üzerine ıspanaklı harcın yarısını ve kaşar peynirinin yarısını serpin. İkinci yufkayı da üzerine serin. Kalan ıspanaklı içle kalan kaşarı serpip rulo sarın. Böreği dilimleyip yağlanmış tepsiye dizin. Böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin.
Not: Kaşar peyniri koymasanız da olur, kaşar peynirsiz de çok lezzetli bir börektir.
Halka Böreği
İçi için:
1 Kâse haşlanıp rendelenmiş patates
Yarım su bardağı bezelye
Yarım su bardağı süt
1-1,5 Yemek kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Ayrıca:
2 Yufka, margarin
Yumurta, çörekotu, susam
Yapılışı: 1-1,5 Yemek kaşığı margarini eritin. Bezelye hariç tüm iç malzemesini erimiş margarine ilave edip, patates sütü iyice çekene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içine bezelyeyi karıştırın ve harcı soğumaya bırakın. Yufkaları üst üstte koyup dörde kesin ve 8 üçgen parça elde edin. Yufkaların üzerlerine eritilmiş margarin sürüp patatesli içten koyun ve rulo sarın. Böreklerin uçlarını yumurta akıyla birbirine yapıştırıp halka şekline getirin. Börekleri yağlanmış tepsiye koyup, buzdolabında 2-3 saat bekletin. Halka böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu-susam serptikten sonra fırında pişirin.
Bademli Kek
4 Yumurta
2 Su bardağı şeker
150gr. Margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı parça çikolata
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Yemek kaşığı dolusu kakao
Aldığı kadar Sinangil Badem Aromalı Kek Un
Yapılışı: Yumurtalarla şekeri bir kaba alıp iyice çırpın. Eritilmiş margarini, sıvı yağı, sütü, yoğurdu ilave edip karıştın. Unu koyup karıştırın. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına hamurun dörtte üçünü dökün. Kalan hamura kakao, tarçın ve az süt katıp karıştırın. Kalıptaki hamurun üzerine parça çikolatayı serpin. Kakaolu tarçınlı hamuru da kalıba dökün (karıştırmayın) ve bademli keki fırında pişirin.
Paskalya Çöreği
2 Yumurta (1 sarısını ayırın)
Yarım paket yaş maya (20gr.)
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı sıcak su
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım yemek kaşığı mahlep
Yarım çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un, file fındık
Yapılışı: Yarım çay bardağı kaynar suyu, ufalanmış mayayı, şekeri, sütü karıştırıp 15 dakika bekletin. Sıvı yağı, yumurtaları ilave edip karıştırın. Unu, mahlebi, tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 2 misli kabarana kadar bekletin. Hamurdan parçalar koparıp bezeler yapın. 3 Bezeyi kalın uzun çubuklar yapıp saç örgüsü şekline getirin. Hamur bitene dek bu işleme devam edin. Hazırlanan paskalya çöreklerini yağlanmış tepsiye dizin (4 adet paskalya çöreği çıkıyor). Fırını 200 dereye ayarlayıp ısıtın ve fırını kapatın. Tepsiyi fırına koyup paskalya çöreklerini kabarana kadar 15 dakika fırında bekletin. Tepsiyi fırından çıkarıp paskalya çöreklerinin üzerlerine yumurta sarısı sürün ve file fındık serpin. Tepsiyi tekrar fırına koyup üzerleri kızarana kadar pişirin.
Mayalı Poğaça
3 Yumurta (2 sarısı üzerine)
125gr. Margarin
1 Çay bardağı sıcak süt
1 Çay bardağı yoğurt
1 Paket yaş maya
1 Tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un, tuz
Peynir-maydanoz karışımı
Yapılışı: Mayaya sıcak sütle şekeri ilave edip, mayayı eritin ve 15 dakika bekletin. Eritilmiş margarini, yoğurdu, yumurtaları mayalı süte katıp karıştırın. Unla tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru kabarana dek bekletin. Mayalı hamurdan parçalar koparıp, içlerine peynirli harçtan koyun. Poğaça şekilleri verip yağlanmış tepsiye koyun. Poğaçaları 15-20 dakika mayalanana dek bekletin. Mayalı poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Bademli ve Çikolatalı Kurabiye
150gr. Yumuşak margarin
3 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Yumurta
2 Yemek kaşığı toz badem
1 Yemek kaşığı kakao
3 Yemek kaşığı süt
1 Limon kabuğu rendesi
1 Kabartma tozu, 1 vanilya
Aldığı kadar un
Yapılışı: Margarini, şekeri, yumurtayı karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Hamurun birine bademi, 1 yemek kaşığı sütü, limon kabuğu rendesini ilave edip tekrar yoğurun. Diğer hamura ise kakaoyu, 2 yemek kaşığı sütü (gerekirse un ekleyebilirsiniz) karıştırın. Kurabiye hamuruna istediğiniz şekilleri verip fırında pişirin.
Şerbetli Kurabiye
Hamuru için:
2 Yumurta
125gr. Yumuşak margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 Su bardağı+3 yemek kaşığı mısır unu
1 Su bardağı+2 yemek kaşığı dolusu un
1 Çay kaşığı karbonat, 1 vanilya
Şerbeti için:
1,5 Su bardağı şeker
2 Su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
Ayrıca:
1 Yumurta sarısı
Yapılışı: Şerbetini yapmak için, tüm şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatın ve soğutun. Margarini, pudra şekerini ve yumurtaları yoğurma kabına alıp karıştırın. Unu, mısır ununu, karbonatı, vanilyayı ilave edip ele hafifçe yapışan çok yumuşak bir hamur yoğurun. Hamura yuvarlak şekiller verip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çatalın arkasıyla hafifçe bastırıp şekillendirin. Kurabiyeleri üzerleri kızarana dek fırında pişirin. Sıcak kurabiyelerin üzerlerine soğuk şerbeti dökün. Kurabiyeler şerbetini çekip soğuyunca servis yapın.
Kuru Yufkalı Börek
1 Büyük kâse küçük parçalara bölünmüş kuru yufka
3 Yufka
Sosu için:
5 Yumurta (1 sarısı ayrılmış)
2 Su bardağı süt
1,5 Su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
İçi için:
2 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Maydanoz, pul biber
Yapılışı: Sos malzemelerini bir kaba alıp çırpın. İç malzemesini de başka bir kapta karıştırın. Yağlanmış tepsiye ikiye kesilmiş 1 yufkayı koyun. Üzerine kuru yufkanın yarısını koyun. Sosun yarısını tepsideki kuru yufkaların üzerine gezdirin. Peynirli harcın yarısını da yufkaların üzerine serpin. İkinci yufkayı da ikiye bölüp tepsiye koyun. Sırasıyla kalan kuru yufkayı, kalan sosu ve kalan harcı tepsiye koyun. Üçüncü yufkayı yine ikiye kesip tepsiye koyun. Böreğin üzerine çırpılmış 1 yumurta sarısını sürüp çörekotu serpin. Kuru yufkalı böreği buzdolabında 2 saat beklettikten sonra fırında pişirin.
Not: Kız kardeşim kuru yufkayı Malatya Pazarından almış. Üzerinde tandır ekmeği, diet ekmeği yazan çörekotlu bir yufkaydı. Böreğe çok yakıştı, tadını çok beğendik. İsterseniz sosuna tuz ekleyebilirsiniz, börek tuzsuz oluyor.
Çay Saati Tarifleri burada
Yorumlar
SEVGİLERİMLE..
Rado cu isprobati neki od njih:)
Eline emeğine sağlık.
Sevgiler:)
Ellerinize sağlık
30 Nisan - 25 mayıs 2011 tarihleri arasında HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://www.papatya68.blogspot.com tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 13.'si olan "Diyet ve diyabetik Tarifler" etkinliğine ben http://www.tadinadoyamadim.blogspot.com olarak ev sahipliği yapacağım.
Siz değerli arkadaşlarım ve katılmak isteyen herkesi etkinliğime davet ediyorum.Birden fazla tarifle katılabirsiniz
Bunun için yapmanız gerekenler:
Siteniz varsa; Sitenizde tarifinizi yayınladıktan sonra benim linkimi verip hobi dünyam yemek etkinliği için olduğunu belirtmeli ve bana yorum bırakarak yada mail atarak haber vermelisiniz.
Herkesin bu etkinlikten haberdar olabilmesi için sayfamdan html kodunu alarak etkinlik bannerını sayfanıza eklemeyi lütfen unutmayın.
Siteniz yoksa; tadinadoyamadim@hotmail.com adresime isminizi ve tarifinizi fotoğrafıyla beraber mail atmanız yeterlidir. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.
Diyet ve Diyabetik tariflerinizi 25 Mayıs'a kadar bekliyorum.
Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir. Siteniz olsun olmasın paylaşmak istediğiniz değerli tariflerinizi bekliyorum. Şimdiden katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...
En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
Çalışmalarınızda başarılar...
Ziyaret etmek isterseniz:
En İyi Yemek Siteleri