Brokolili Pilav-Pırasalı Bulgur Pilavı-Tel Şehriyeli Pilav-Maşlı Pilav-Erişte Lapası-Kremalı Lapa
Pilav tariflerimi 45 dakikalık tarifler etkinliğine gönderiyorum.
Brokolili Pilav
1 Su bardağı haşlanıp küçük doğranmış brokoli
1 Su bardağı pirinç
2 Su bardağı sıcak su
1 Küçük soğan
Sızma zeytinyağı, tuz, karabiber
Yapılışı: İncecik doğranmış soğanı zeytinyağıyla birlikte kavurun. Sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz karışımında 20 dakika bekletilip yıkanmış pirinci soğana ilave edip kavurun. 2 Su bardağı sıcak suyu, brokoliyi, tuzu, karabiberi ekleyip pilavı pişirin. Brokolili pilavı demledikten sonra sıcak servis yapın.
Pırasalı Bulgur Pilavı
Küçük küp kesilmiş pırasaları ve kırmızı biberi sıvı yağda birlikte kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Yıkanmış bulguru ekleyip bulguru da kavurun. Bulgur kavrulunca et suyu tabletini, tuzu, yeterince sıcak suyu katıp pilavı pişirin.
Tel Şehriyeli Pilav
1 Su bardağı pirinç
2 Su bardağı sıcak su
1 Yemek kaşığı margarin
1 Kahve fincanı tel şehriye
1 Tablet tavuk suyu, tuzot
Yapılışı: Pirincin üzerine sıcak su dökün, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip karıştırın ve 30 dakika bekletin. Margarini eritip şehriyeyi margarinde kavurun. Pirinci yıkayıp şehriyeye ekleyin ve pirinci de kavurun. Sıcak suyu, tavuk suyu tabletini, tuzotu katıp pilavı pişirin. Pilavı demledikten sonra sıcak servis yapın.
Maşlı Pilav
Yemeklik doğranmış soğan ve yeşil biberi sıvı yağda birlikte kavurun. Domates salçası, biber salçası ekleyip karıştırın. Yıkanmış bulguru ilave edip kavurmaya devam edin. Haşlanmış maşı, haşlanıp dilimlenmiş mantarı, tuzu, pul biberi koyup karıştırın. Yeterince sıcak su ekleyip pilavı pişirin.
Erişte Lapası
1 Su bardağı erişte
1 Kahve fincanı bulgur (orta bulgur)
1 Kahve fincanı pirinç veya kırık pirinç
1 Soğan
2 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı: Erişteyi, bulguru, pirinci, margarini, az sıvı yağını teflon tencereye alın. Sürekli karıştırarak margarini eritin. Margarin eriyince rendelenmiş soğanı ekleyip 3-4 dakika kavurun. Sütü, tuzu, karabiberi, yeterince suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp lapayı pişirmeye bırakın. Erişteler, pirinç, bulgur yumuşayana dek ve hafif sulumsu bir kıvamda lapayı pişirin.
Kremalı Lapa
1 Su bardağı pirinç
1 Yemek kaşığı margarin
1 Paket krema (200ml.)
1 Su bardağı beyaz peynir rendesi
1 Tablet tavuk suyu
1 Defne yaprağı, tuz, karabiber
Yapılışı: Teflon tencerede margarini eritin. 15 Dakika sıcak suda bekletilip yıkanmış pirinci ve defne yaprağını yağa ilave edip pirinci kavurun. Kremayı ekleyip kısa bir süre kremayla pirinci pişirin. Yeterince sıcak suyu, tavuk suyunu katıp ara ara sıcak su ekleyerek lapa kıvamında bir pilav pişirin. Ocaktan alıp içine tuzu karıştırın ve pilavı demlendirin. Pilav sıcakken içine peyniri karıştırıp, servis yapın.
Tüm pilav tariflerim burada
Yorumlar
Ellerine sağlık canım
Nefiss görünüyorlar.
Öpüyorum.
sevgilerimle...
Sevgiler