Bezelyeli Sebze Çorbası-Köfteli Kereviz Yemeği-Mantarlı Zeytinyağlı-Taze Sarımsaklı Salata-Hamsi Pilavı 2- Haşhaşlı Revani
Bezelyeli Sebze Çorbası
1 Havuç, 1 kereviz
1 Soğan, 1 pırasa
3 Küçük patates, 1 kabak
1 Su bardağı konserve bezelye
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı dolusu un
1 Yemek kaşığı margarin, sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Bezelyeler hariç tüm sebzeleri temizleyin yıkayın ve doğrayın. Sebzeleri, az sıvı yağını, yeterince suyu tencereye alın. Sebzeler yumuşayana kadar (sebzelerin pişmesine yakın bezelyeyi ilave edin) pişirin. Sebzeleri süzüp püre haline getirin. Margarini eritip baharatları margarine ilave edin. Baharatların kokusu gelene dek kavurun. Unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Sebze püresini, sebzenin süzülen suyunu, sütü, tuzu koyup 1-2 taşım kaynatın ve ocaktan alın.
Köfteli Kereviz Yemeği
Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağ ile birlikte kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Küp kesilmiş kereviz ve patatesi, dilimlenmiş havucu ekleyip karıştırın. Pirinci (2 yemek kaşığı pirinç koydum), yeterince sıcak suyu, ince kesilmiş kereviz yapraklarını, tuzu, karabiberi, kurutulmuş sivri biberleri koyup yemeği pişirin. Yemeğin ocaktan alınmasına yakın içine köfteleri (Lezita hazır misket köfte kullandım) katıp karıştırın. 4-5 Dakika daha pişirip ocaktan alın.
Mantarlı Zeytinyağlı
500gr. Brüksel lahanası
1 Büyük soğan (piyazlık kesilmiş)
1 Büyük Pırasa (irice kesilmiş)
1 Büyük patates (yarım ay şeklinde kesilmiş)
1 Büyük kabak (dilimlenmiş)
5 Büyük mantar (haşlanmış dilimlenmiş)
3 Domates (yarım ay şeklinde kesilmiş)
1 Havuç (dilimlenmiş)
Yarım Su bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı şeker
Tuz, karabiber, dereotu
Yapılışı: Soğanı piyazlık doğrayıp kat yerlerinden ayırın. Soğanın yarısını tencereye yayın. Havucu, Brüksel lahanasını, pırasayı, patatesi tencereye dizin. Üzerine kalan soğanı yayın. Kabağı, dereotunu, domatesi, mantarı da soğanın üzerine dizin. Zeytinyağını sebzelerin üzerine gezdirin. Yeterince suyu, tuzu, şekeri, karabiberi karıştırıp tencereye dökün. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana ve susuz kalana dek pişirin.
Taze Sarımsaklı Salata
Taze sarımsak
Salatalık
Kıvırcık
Maydanoz
Sosu için:
Sıvı yağ, limon suyu, tuz
Yeşillikleri irice doğrayın. Salatalığı küp kesin. Sos malzemesini ayrı bir kapta çırpın. Sosu salatanın üzerine döküp karıştırın.
Hamsi Pilavı 2
1 Kâse hamsi
1 Su bardağı pirinç
2 Su bardağı sıcak su
1 Soğan, sıvı yağ
1,5 Tatlı kaşığı dolmalık üzüm
Maydanoz, yenibahar, karabiber
Kırmızı toz biber, pul biber, tuz
Yapılışı: Hamsilerin kafalarını, içlerini ve kılçıklarını temizleyip yıkayın. Süzgece koyup bir kenarda bekletin. İncecik doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Islatılıp yıkanmış pirinci ve yıkanmış üzümü ilave edip kavurmaya devam edin. İnce kesilmiş maydanozu, tuzu, baharatları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 2 Su bardağı sıcak suyu koyup pilavı pişirin. Yağlanmış küçük borcam tepsinin altına ve kenarlarına parlak yerleri alta gelecek şekilde hamsileri dizin. Tepsiye pilavı döküp yayın. Tepsinin kenarlarına dizilmiş olan hamsileri pilavın üzerine kapatın. Üzerine kalan hamsileri dizip fırında pişirin.
Diğer Hamsi Pilavı tarifim burada
Haşhaşlı Revani
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı irmik
1 Su bardağı haşhaş
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvı yağ
1,5 Su bardağı un
1 Kabartma tozu
2 Vanilya
Şerbeti için:
2 Su bardağı şeker
2 Su bardağı su
1/4 Limon
Yapılışı: Şekerle yumurtaları birlikte çırpın. Sütü, sıvı yağını ekleyip karıştırın. Haşhaşı, irmiği ilave edin. Unu, kabartma tozunu, vanilyaları katıp karıştırın. Tatlı hamurunu borcama döküp fırında pişirin. Fırından çıkan tatlıyı dilimleyip ılınmaya bırakın. Hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti ılık tatlının üzerine dökün.
Yorumlar
sevgilerimle...
Yalnız en çok salata cezbetti.
Ellerine sağlık.
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.
eline sağlık sevgilerimle...