Ispanaklı Mantı-Zeytinyağlı Taze İç Bakla-Bulgur Köftesi (Bulgurlu Piyale Köfte)-Marmelatlı Tart-Kıymalı Çorba- Fırında Sebzeli Et 2
Ispanaklı Mantı
İncecik kesilmiş soğanı sıvı yağında kavurun. İrice kesilip haşlanmış ıspanağı, tuzu, karabiberi kavrulmuş soğana ilave edip karıştırın. Haşlanmış hazır mantıyı ekleyip biraz çevirin. Ispanaklı mantının üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, biberli yağ gezdirin.
Zeytinyağlı Taze İç Bakla
350 grama yakın ayıklanmış taze iç bakla
6 Adet küçük boy patates
1 Havuç
15 Adet arpacık soğanı
1 Kahve fincanı sızma zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 Tatlı kaşığı dolusu un
1 Tatlı kaşığı şeker
Dereotu, tuz, karabiber
Yapılışı: Sebzeleri temizleyip yıkayın. Arpacık soğanı, baklayı, dilimlenmiş havucu, ikiye kesilmiş patatesleri tencereye alın. Başka bir kapta zeytinyağını, limon suyunu, unu, tuzu, şekeri, karabiberi, yeterince suyu karıştırıp tenceredeki sebzelerin üzerine dökün. Doğranmış dereotunu serpip, kısık ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirin ve soğuyunca servis yapın.
Bulgur Köftesi (Bulgurlu Piyale Köfte)
2 Su bardağı ince bulgur
2 Su bardağı kaynar su
3 Patates (haşlanmış ve ezilmiş)
1 Büyük soğan (rendelenmiş)
Maydanoz, tuz, karabiber
Kimyon, pul biber
Ayrıca:
Un, yumurta, sıvı yağ
Yapılışı: Bulguru derin bir kaba koyup, üstüne 2 su bardağı kaynar suyu dökün. Şişmesi için 15 dak. bekletin. Üzerine patatesi, baharatları, tuzu, soğanı, maydanozu koyup yoğurun. Sıvı yağını kızdırın. Köfte hamurundan parçalar koparıp şekil verin. Köfteleri una ve çırpılmış yumurtaya bulayıp kızartın.
Piyale köfte tarifi burada.
Marmelatlı Tart
125gr. Yumuşak margarin
3 Yemek kaşığı şeker
1 Yumurta+1yumurta akı
1 Kabartma tozu, 1 vanilya
Aldığı kadar un
8 Yemek kaşığı erik marmeladı
5-6 Yemek kaşığı küçük küp kesilmiş portakal kabuğu şekerlemesi
1 Avuç kuru üzüm
Yapılışı: Margarini, şekeri, yumurtayı ve yumurta akını karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Ayrı bir kapta marmeladı, portakal kabuğu şekerlemesini ve üzümü karıştırın. Hamurun bir parçasını ayırıp, büyük olan parçayı yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine marmelatlı karışımı sürün. Kalan hamurdan parçalar koparıp çubuklar yapın ve tartın üzerine kafes şeklinde koyun. Kafeslerin üzerine yumurta sarısı sürüp, marmelatlı tartı fırında pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine hindistan cevizi rendesi serpin.
Kıymalı Çorba
1 Su bardağı kıyma
2 Taze soğan
1 Su bardağı garnitür
1 Avuç tel şehriye
1 Yemek kaşığı dolusu un
1 Yemek kaşığı margarin
1 Su bardağı süt
4 Su bardağı su
Sıvı yağ, vegeta, karabiber
Yapılışı: İnce kesilmiş taze soğanlarla kıymayı margarin ve az sıvı yağ karışımında birlikte kavurun. Unu ilave edip kavurun. Sütü ve 4 su bardağı suyu ekleyip karıştırın. Diğer malzemeleri de ilave edip çorbayı pişirin.
Fırında Sebzeli Et 2
Yemeklik doğranmış yeşil biberi ve soğanı, kemiksiz küp kesilmiş eti, az sıvı yağını, defne yaprağını, tuzu, karabiberi, kırmızı toz biberi, kekiği, pul biberini karıştırıp tepsinin ortasına koyun. Etin kenarlarına patates, domates ve kabak dilimlerini dizin. Bir kapta acılı ve acısız karışık biber salçasını, sıvı yağını, domates salçası, tuzu, yeterince suyu karıştırın. Salçalı karışımı tepsidekilerin üzerine dökün. Fırında etler ve sebzeler yumuşayana kadar ve yemek sulu kalacak şekilde pişirin.
Fırında sebzeli et tarifi burada.
Ödül
Sevgili Kızılcık Şurubu beni ödüllendirmiş. Kendisine çok teşekkür ederim.
Yorumlar
Ellerine kollarına sağlık canım
sevgiler
Ayrıca annem için bıraktığın geçmiş olsun yorumu içinde teşekkür ederim
sevgiler
Lezzetlerin hepsi süper gözüküyor ellerine sağlık..
sevgilerimle